Vilse på campus

Hittills har jag haft tre stycken lektioner, den fjärde och sista har jag imorgon i fotografering. Dagarna har gått fort och allt har hittills varit över förväntan, även om mina förväntningar var höga från början, så har de två senaste dagarna överraskat mig positivt. Väldigt bra lärare, intressanta kurser, spännande projekt och roliga utmaningar. Jag har fått mersmak, blivit inspirerad och sjukt motiverad!
 
 
Foto: Fröken Filmberg
 
I tisdags hade jag Marketing Communications som första lektion. Vi fick redan från start sätta igång att arbeta med en kampanj för en produkt som vi sedan fick presentera. Kul! Dagen idag fortsatte med två lektioner, eller nästan tre kan man säga då jag från början satt på fel lektion i en timme. Tyckte att de pratade lite väl mycket om bilder, bildtyper och bildbehandling istället för webb design som min lektion skulle handla om. Antog väll att namnet Michael kunde vara namnet på en kvinna också även om jag han tänka att de var ovanligt och lite kostigt. Efter en timme insåg jag att detta inte kan vara rätt och att läraren faktiskt inte kommer nämna ordet webb design inom en snar framtid. Smög ut mitt under föreläsningen och det visade sig sedan att det skett ett lokalbyte. Han bara vara med på sista 15 minuterna av min egen lektion tillslut, men jag lärde mig massor om bitmappsbilder och vektorbaserade bilder, så inte gör det mig något.
 
Emellan webb designen och kursen digitala bilder har jag två timmar ledigt. Idag spenderade jag dem genom att titta på den längsta kön jag sett inne i Bookstoren, kön sträckte sig ut över två våningar och runt i cirklar på den nedersta våningen. Blev med andra ord inget shoppat. Jag slog mig istället ner på gräset i solen på campus med en sallad från restaurangen för 3 dollar (ca 20kr). Billig lunch/middag måste jag säga och absolut något som jag kan tänka mig att upprepa nästa vecka. Laga mat är ju, som ni som känner mig vet, inte min starka sida. Dock är jag grym på att laga tacos, tacopaj, tacogratäng, nachos med tacoköttfärs, tacopizza och potatisrätter i ugn.
 
Imorgon är en ny dag, kanske den dag jag sett fram emot mest eller i alla fall den dag som jag ser som mest utmanande.

Ready for class

Idag har jag min första lektion i Marketing Communications, som jag längtat och sett fram emot detta. Jag börjar inte lektionen förän 6pm (dvs 18.00) så de är lite skillnad mot sverige där de senaste lektionerna börjar kl 13.00. För- och eftermiddagen har jag istället spenderat på stranden med en bra bok, perfekt uppladdning. Tänk om man kunde ha de lika bra när man pluggar hemma i sverige!
 
Hur som helst nu är jag redo!
 
Foto: Fröken Filmberg

Life Fitness Center

Besökte gymmet på campus idag samt tittade på den introduktionsfilm som är obligatorisk för att man skall få använda gymmet. En timme var filmen och den tog upp både de ena och de andra om hälsa, tjocka amerikaner och säkerhet. Spännande med lite sömnigt. Imorgon har jag min första lektion, är galet förväntansfull och taggad!
 
En väldans massa riktlinjer om kläder resulterade sedan i en shopping tur downtown. Därefter en liten testrunda på löpar/gångbanan längshavet i solnedgången.
 
Foto: Fröken Filmberg

Början på ett fantastiskt halvår

En första dag med en helt annan känsla i kroppen, en obeskrivlig känsla. Känslan av att detta halvår kommer bli oslagbart, fantastiskt kul och något att minnas väldigt väldigt länge.
 
Vi började lördagen med en taxitur till vårt nya hem! Vi bor på ett område som heter Mesa i Santa Barbara, ett mycket fin område granne med skolan och havet. De är otroligt vackert, man ser havet från huset och området är fullt av palmer och fina hus. Vi kommer trivas bra, mycket bra! Efter att vi packat in väskorna här hemma, tog vi bussen ner till downtown. Firade med lite god sallad till lunch, shoppade handdukar och lite annat smått och gott och avslutade sedan med en efterrätt på Yoghurtland. Kvällen spenderade vi hemma i huset, själva, ja vi bor faktiskt med två amerikaner. Jätte trevliga, roliga och otroligt aktiva så de kommer bli toppen. Moa och jag delar på ett rum men vi har tillgång till hela huset och vet ni vad de bästa är jag har fått en egen säng för första gången på tre hela veckor och den är rosa till och med!
 
Igår passade vi på att njuta riktigt ordentligt innan skolstart idag, jag har ju egentligen inga lektioner idag, men har en del att fixa i alla fall. Vi hängde på stranden hela dagen igår och avslutade kvällen med ost och kex framför tjejfilmer på tvn. En riktig myssöndag!
 
 Foto: Fröken Filmberg

Vi har ett hem!

Woop wooop. Kan äntligen meddela att jag och Moa från och med imorgon inte är bostadslösa längre. Efter tre hela veckor utan fast boende och med städigt letande och MÅNGA besök på craigslist, så kan vi nu på riktigt säga att vi bor i Kalifornien. De har varit tungt och väldigt påfrestande men som någon annan stundent sa så kan vi nu säga att "vi är en av dem som överlevde bostadskrisen i Sanata Barbara 2012". Grattis till oss och nu ser vi fram emot en grymt rolig och händelserik termin men skolstart i veckan. Som jag längtat!
 
Vi börjar med att fira ikväll och imorgon bitti väntar taxi till paradiset!
Foto: Fotot är inte tagit av mig men fotat ca 100meter från vårt nya boende (Lånat härifrån)
 

First week in school

Första skolveckan är avklarad och så även vår första kurs på SBCC. Kursen var, som jag berättade tidigare, en introduktionskurs för collegestudier för internationella studenter. För oss som redan studerat i Sverige kan den ses som lite överflödig, inte mycket nytt direkt utan de är ungefär som hemma och man kommer långt på sunt förnuft. De har gått igenom en del regler för plagiat och fusk, olika kulturella skillnader och så har vi träffat många internationella studenter. Mycket svenskar kan jag meddela!
 
Nästa vecka drar det igång på riktigt, så vi har under denna veckan försökt fixat mycket praktiska grejer för nästa vecka lär bli ganska stressig. Vi har bland annat fixat SBCC studentkort, tvättat kläder i butik precis som på film och spenderat en större förmögenhet på kurslitteratur. Min dyraste bok kostade 162 dollar (vilket ungefär motsvarar 1130kr) och de var inte ens en bok utan en hel bunt med löspapper. Närmare bestämt 828st, underbart jag som älskar papper!

Shades of grey

De har säkert inte ungått någon att vi mer eller mindre är bostadslösa här i Santa Barbara. För den nyfikna kan jag meddela att så är fortfarande fallet.
 
Passar i stället på att drömma mig bort bland en massa snygg inredning och inspirerande hem.  Dessa fina foton är fotade av fotografen Henrik Bonnevier och stylade av favoriten Lotta Agaton.
 
Foto: Henrik Bonnevier, Styling: Lotta Agaton

One day at the beach

Idag var vi på stranden på riktigt för första gången. Hotellet som vi bor på ligger ganska långt ifrån så de har inte blivit av tidigare, mer än en promenad eller så, men idag då var det dags. Sol, bad (i alla fall halva kroppen), het sand, popcornlunch, beach volleyboll, mera sol och några av oss testade även på att åka/paddla på en "stand up paddle board". En kvinna som var ute och paddlade frågade om vi ville testa, jag har väll sagt att människorna här är galet snälla, vänliga och otroligt omtänktsamma. Det uppskattar vi! Det var sjukt roligt och nu är jag mer sugen än någonsin på att lära mig surfa också.
 
De här kommer bli ett sjukt bra halvår. Jätte taggad och trivs otroligt bra redan!
 

Classes

De här med att välja kurser. Otroligt svårt! Det finns många intressanta och roliga kurser att välja mellan. De första kurserna registrerade jag mig på redan för någon månad sedan, men inte förrän nu är jag helt klar med kursvalen. I alla fall nästan klar, jag har fortfarande chans att byta kurser under de första veckorna om jag skulle vilja.

 

Jag har valt Marketing Communications, Digital Imaging, Webb design, en fotograferingskurs och även en liten träningskurs som gör att jag får tillgång till skolans gym. Jag hade även velat läsa en engelskakurs, verkligen velat läsa rättare sagt men tyvärr är dessa helt fulla redan. Jag har suttit och kikat i pipline hela veckan för att se om de eventuellt skulle bli några platser lediga eller att skolan skulle släppa några extra platser, men de verkar mörkt. Får se om jag kanske försöker crasha en eller om det kanske blir några platser lediga under veckan. Hoppas! Hur som är jag nöjd med mina övriga val så de skall bli jätte kul att äntligen komma igång.

 

Den 27 augusti drar de igång på riktigt men redan nu imorgon smygstartar vi med en obligatorisk internationell origenteringskurs som pågår hela veckan. De blir spännande det med!

 

Något att fira?

Ingen tältning eller stora äventyr på annan ort denna helgen. Vi höll oss på hemmaplan istället och körde en helkväll nere i downtown på Sandbar med god mat, gratisdrinkar, trevligt sällskap, corona och en massa nachos.
 
Kanske hade vi något att fira! Vi vet inte säkert ännu men fortsätter att hålla tummarna och hoppas. Mer om det senare!
 
Foto: Fröken Filmberg

Vackert väder

Sedan vi kom hit, till Kalifornien, har det varit fint väder varje dag. Sol, varmt och inga moln. Vi prata om det här om dagen faktiskt, att vi bara sett två stycken små moln under hela tiden vi varit här. Dessa såg vi när vi var i LA dessutom, så här i SB har det varit helt molnfritt. De är underbart att vakna varje morgon, ta på sig shorts, bikini och linne utan att ens titta ut genom fönstret för att man "vet" att det är fint väder. Extra bra känns det väll med tanke på att sommaren hemma i Sverige var allt annat än bra och solig.
 
Blev att inhandla ett par nya shorts, två par som jag hade med mig kom man inte alls långt med!
 
Foto: Fröken Filmberg

Boende

One year lease, co signers, referenser, adresser, emergency contacts, jobberfarenheter, tidigare landlords, sparkapital, kontonummer, social security number, mera adresser... de är tröttsamt att leta bostad och att fylla i ansökningsblanketter. Hittills har vi fått veta att vi inte har fått någon av de lägenheterna som vi sökt. De har antingen gått till någon annan eller så vill de inte hyra ut endast för en semester, de är några av de vanligaste orsakerna. Alternativt så vill de inte hyra ut till studenter överhuvudtaget. Men vi har några fler visningar i veckan och vi fortsätter att ringa runt, så förhoppningsvis får vi snart napp. Vi håller tummarna för på måndag är de smygstart i skolan.

 

Lite bilder på några av de bostäder som vi varit och tittat på...

 

Foto: Fröken Filmberg

 

Hotellet vi bor på har vi bokat med bra priser tills nu på fredag. Igår insåg vi att vi inte denna helgen heller, glatt kan packa ihop våra grejer och flytta in i ett nytt hem, utan vi måste nog bo på temporärt boende ett tag till. Då drog jakten igång! Kan vi bo kvar på hotellet till samma pris? Finns de några lediga hostel? Finns de några lediga hotell i Santa Barbara? Svaret blev NEJ, svindyrt eller jätte fullt. Men efter ett samtal med vårt nuvarande hotell löste de sig ändå, trots fullbokat enligt hemsidan, vi fick till och med chansen att uppgradera rum nu med detsamma. Utmärkt service! Så nu, istället för att dela fem personer på två sängar i ett litet hotellrum har vi numera tre stora sängar och två sovrum. De går lite bra för oss i alla fall!


Måndag morgon

Sitter med fötterna i jacuzzin med en kaffe i handen och väntar på att tjejerna ska vakna så att vi kan gå på äventyr.

Vi är tillbaka på hotellet och här har vi tänkt att stanna tills på fredag. De är härligt och jag älskar Kalifornien!
 
Foto: Fröken Filmberg

Tältning på en bakgård i LA

Helgen har spenderats i LA men de blev inte någon "vanlig" LA resa för oss utan ett riktigt äventyr med upplevelser som jag aldrigt trodde jag skulle uppleva. Vi har inte gjort eller besökt några av de "vanliga" saker som man brukar vilja bocka av när man är i LA för första gången. I stället så satte vi oss på tåget mot LA helt ovetande om vart vi skulle, vart vi skulle bo eller vad vi skulle göra. De slutade med att vi gick med laptops i handen för att hitta till ett hostel. Tog en taxitur ut till LAX och bodde på ett Adventure Hostel där vårt rum blev dubblebokat så att vi slutligen hamnade i en suite. Sov första natten i LA i en IKEA säng i ett rum fullt med enbart IKEA möbler.
 
Foto: Fröken Filmberg
 
Dagen efter började med en tunnelbanetur med ett antal byten för att hitta ett nytt hostel. Promenad med 10 rullväskor genom stan. Möten med vänliga människor och ett varmtklimat. Dagen slutade sedan oväntat, mer oväntat än väntat om man kan säga så. Jag hade aldrig någonsin trott att jag skulle säga att jag har tältat på en bakgård mitt i Koreatown i LA. Eller ens nämna tälta och LA i samma mening. Inte många som kan säga att de gjort det! De var en upplevelse och inte något som vi kommer glömma i första taget. Inte heller vad vi fick vara med om där och att han vars "hus" vi sov "i" sa att vi inte fick ta några foton eller vistas på framsidan av huset, bara det säger ganska mycket om en av de konstiga saker som vi denna helgen varit med om.
 
Trots att resan blev väldigt annorlunda och inte alls vad vi hade kunnat drömma om så kommer detta vara ett minne för livet. Jag växer som människa för varje dag som går och ser detta som en utmaning och som ett äventyr. Imorgon är en ny dag och jag kan knappt vänta på att se vad den har att erbjuda.

Söker lyckan i LA

Just nu sitter vi på ett tåg på väg till LA. Vi backpackar med rullväskor helt enkelt. Spännande att åka tåg här, fungerar inte riktigt som i sverige. Utsikten från tåget är nått helt annat än Vås till Sthlm sträckan dessutom. Vi åker längs havskanten så de är fantastiskt vackert, på högersidan är det havsutsikt och åt vänster har vi berg och palmer. Lovely! Väl framme i LA så är tanken att vi ska hitta ett hostel. Första hostel upplevelsen så får se hur det blir, dock bättre än kundvagn som jag annars sett är populärt.

Dagen idag har annars varit helt okej. Fått ett erbjudande om att titta på en lägenhet, som vi givetvis tog. Får se om vi har lyckan på vår sida att få den också! Vi hoppas och håller alla tummar för den vore perfekt. Eftermiddagen har vi tillbringat i skolan. Valt sista kurserna och betalat terminsavgiften. Längtar tills det drar igång nu, ska verkligen bli jätte kul!
Foto: Fröken Filmberg
 

Obeskrivlig dag

Vi började dagen idag med att kila till banken som ligger precis här bredvid hotellet. Så nu är det sista med bankorten fixat, vilket innebär att vi numera har Amerikans bank. Wohoo! Dagen började bra i alla fall sen gick de utför igen. Suttigt på Starbucks och letat boende och ringt runt till hela Santa Barbara (ja inte långt ifrån i alla fall). Vi hittade en del intressanta telefonnummer och de slutade med att vi hittade ett ledigt hus där vi alla fem skulle kunna få bo. Toppen tänkte vi, men vågade väll inte riktigt jubla ännu och tur var väll det.

Vi fick skjuts av en man som jobbade på ett bostadsuthyrningsföretag. Redan när vi körde in på området kändes det väldigt fel. Trashigt och slitet etc. Men men vi gav det en chans. När vi stannade utanför kändes de som om detta var på lossas typ som en dröm, de händer lixom inte på riktigt var de första tankarna som flög genom huvudet.

Huset var fallfärdigt och vi ser en stor man med ett fläckigt tajt linne stå och pilla sig i naveln och vinka att vi kan komma in. Ni tänker säkert att de kan väll inte vara så farligt, men att mötas av detta som enda förslag på boende när man är bostadslös och letat boende i 4 dagar då börjar de kännas om möjligt ännu mer omöjligt och hopplöst. Mannen som skjutsade oss frågade om vi ville gå in, vi viste väll redan då att här kan vi omöjligt bo, men kände att eftersom de ändå varit snälla och hjälpt oss att vi ändå skulle ge de en chans. Och värre blev det.

De var precis som på film och känns fortfarande som om det inte riktigt hände. Tänk er ett av de värre husen som de besöker i serien cops, för att inte tala om de 4 män som verkade bo där och såg ut som om de rymt från något närliggande fängelse. Deras kommentar var "this is a really nice neighborhood". Ehm okej, verkligen?! De som bodde där hade tillsammans med hyresvärden suttit i rätten hela dagen för att de inte längre fick bo i huset (vill inte ens veta varför). Kanske inte helt otippat med tanke på vad vi fick se. Hur som, vi gick in i huset tillsammans med hyresvärden och han som skjutsat oss. Vad vi såg där inne är obeskrivligt så tänker inte ens försöka förklara! Ytterligare en dags letande resulterade alltså i ingenting!

 

Imorgon checkar vi ut från hotellet och efter det antar jag att bostadsletandet fortsätter. För imorgon är vi bostadslösa på riktigt!

 

Foto: Bakgrundsbild på datorn sen ett par år tillbaka

Fortsättning följer... anledningen till att bilder är lika med noll är just för att vi inte har något riktigt ställe att bo på. Bilder har inte varit prio ett men de kommer, jag lovar. Santa Barbara är ju trotts allt väldigt väldigt fint och det finns mycket att visa!

Dag nummer fyra

Fjärde dagen i Santa Barbara idag. Fortfarande bostadslösa men vi letar för fullt och hoppas kunna hitta något väldigt snart. Vi fick direktiv hemifrån att boende enklast fixas på plats och att vi inte borde ingå några hyresavtal hemifrån Sverige. Därav står vi nu här och försöker hitta någonstans att bo. Problemen är att de är fullt nästan överallt och att många ställen är otroligt dyra och då menar vi verkligen DYRA. Till och med enligt befolkningen här! Vi är inte de enda som har problem med boende utan många av de internationella studenterna har samma problem.
 
Förutom vår boende situation så är det underbart här. Det är soligt och varmt. Staden otroligt fin och ren. Skolan har ett fantastiskt läge och verkar väldigt bra. Människorna är otroligt trevliga och hjälpsamma. Vår banktjej som vi besökte idag kom ihåg våra namn och erbjöd sig till och med att mejla en kontakt om ett eventuellt boende till oss. Hotellpersonalen lika så. De är alla väldigt vänliga och egentligen finns det inget alls att klaga på, vi har det bra och de här är en plats som jag kommer kunna trivas på!

Bostadslösa

Vi trivs jätte bra i USA och Santa Barbara och skolan är toppen! Dock så är vi för tillfället bostadslösa vilket är mindre kul. Vi har förlängt antalet nätter på hotell eftersom vi inte har någonstans att ta vägen. De känns inte riktigt lika lyxigt att bo på hotell när man gör de för att man är bostadslös annars, men hotellet är i alla fall väldigt bra. Vi har ängnat två heldagar åt bostadsletandet ringt runt till en massa personer, kollat craigslist, tidningsannonser och allt vad vi kan komma på.

Idag fortsätter vi med letandet och vi skall även gå rundvandring på skolan och campus, de blir spännande!

Santa Barbara

Nu har vi tillbringat lite mer än ett dygn här i Santa Barbara. Vi har hunnit med en del men än finns mycket mer att utforska. Vi har åkt buss med en rolig busschaufför från LA. Bytt till taxi där vi fick uppleva lite av SBs historia. Checkat in på ett hotell som var över förväntan. Sovit lääänge. Ätit frukost vid en pool i solen. Solat och badat. Gått på upptäcktsfärd. Ätit Subway som förresten var mycket godare och fräschare än den i Sverige. Lärt oss vad de olika mynten har för värde. Gått lång promenad ner till Downtown. Druckit vin på Sandbar. Gått in och ut ur en restaurang med nonchalant personal som glömt ta bort lunchmenyn kl 8 på kvällen. Ätit god mat på en annan restaurang. Och sedan gått kvällspromenad längs State Street hem till hotell Sandpiper lounge.

Foto: mobil Fröken Filmberg


California here I come

Nu är jag redo och nu är det dags. Beger mig upp till Arlanda för att hoppa på flyget som skall ta oss till New York och så småningom till Los Angeles. Taggad till tusen och förväntningarna är höga. Välkommna att följa med på resan som kommer att förändra mitt liv. Hej då Sverige! Hej då underbara vänner och familj!

Om mindre än 24 timmar

Förberedelserna började redan i höstas eller ja tankarna och drömmarna började långt innan det, därefter har det varit mängder med saker som skall fixas, ordnas, betalas, bokas, beställas, bestämmas och slutligen nu är det dags. Känns otroligt konstigt. Jag har väntat så länge.
 
Trotts alla förberedelser som tagit väldigt VÄLDIGT mycket tid så har jag egentligen ingen aning om hur framtiden kommer se ut. Jag vet inte hur det ser ut där, vart vi kommer bo, vad vi kommer göra, knappt vad jag kommer läsa för kurser, vilka personer jag kommer träffa eller vad som kommer hända. Men de är just de som skall bli så sjukt spännande och roligt!
 
Foto: Lånat HÄR ifrån

RSS 2.0