Grand Canyon och Death Valley

Vi körde genom fyra delstater på en helg för att få uppleva Las Vegas ännu en gång, se Grand Canyon och Death Valley. De blev inte bara en upplevelse av Vegas oändliga nattliv utan helgen bjöd på både snö, minus grader, höga höjder och ödemarker. De var nån vecka sen nu men tiden går så fort så jag hinner inte berätta och visa ens den lilla del som jag faktiskt vill.
 
Söndagen bestod i mycket bilåkande för att ta oss genom Nevada, Utah och slutligen in i Arizona för att nå vår destination Grand Canyon. Omgivningen på väg dit bestod mestadels av ödemarker sedan allt mer granar och träd och slutligen frost och snö. Vi fick uppleva minusgrader för första gången på nästan ett år, temperaturerna låg neråt 9 minus (utmärkt väder för tygskor och liten skinnjacka). Nån gång på eftermiddagen var vi framme i ett Grand Canyon som var större och mer facinerande än väntat. Det går inte riktigt att beskriva kännslan en blandning mellan en väldig höjdskräck, as kallt väder och en cool, obeskrivlig och oändlig utsikt.
 
Måndagen bestod sedan av ännu mera bilåkande, på väg hem mot Santa Barbara men istället för att åka den vanliga vägen raka vägen mot LA så åte vi i stället genom nationalparken Death Valley. De var raka motsattsen mot Grand Canyon. Viste ni t ex att i Death Valley så har det varmaste lufttemperaturena i världen mätts upp?! Hur som Death Valley har i alla fall inte fått sitt namn ur tomma intet och de var mer än en död upplevelse vi fick, lite kuslig och väldigt mycket öken och långa utsikter. Vi åkte upp till en topp/utsiktsplats och besökte även Ghost Town.
 
 
Foton: Fröken Filmberg
 
In english visit www.glisb.wordpress.com

Girls living in Santa Barbara

Vi bloggar om paradiset och livet som student på Santa Barbara City College som en del av vårt projekt i kursen Marketing Communication. Vi är fem svenska tjejer som startat en blogg tillsammans där vi skriver om hur det är att vara student utomlands samt delar med oss av tips på aktiviteter, matställen, vardag och äventyr. Bloggen riktar sig till blivande SBCC studenter men man kan även finna interessanta resetips och information om underbara Kalifornien och om paradiset Santa Barbara.
 
Nyfiken? Du finner bloggen HÄR!
 
Foto: Froken Filmberg
 
PS. vi blir väldigt tacksamma om ni kikar in på vår blogg (gärna ofta) samt gillar vår facebooksida. Den hittar ni HÄR! Många besökare = bättre betyg.

Adventspynt

Om en vecka är det första advent men redan nu i helgen har jag sett de första pyntade husen här i USA. De som var "värst" på Halloween är också de som börjat i tid denna gång. Hittills är det mest ljusslingor i olika färger och kombinationer men även en dela andra uppblåsbara snögubbar och annat. De skall bli spännande att se vad det tar sig och hur många som faktiskt kommer pynta mycket (man har ju både hört och sett bilder förut så nu är det upp till bevis).
 
Lite tråkigt att inte ha sin egen lägenhet nu när julen närmar sig. Mysigaste tiden på året när man får hänga upp adventsstjärnan i köket, ta fram adventsljustaken, stearinljus m.m. Men jag tror och hoppas att Amerikanerna kommer pynta så att det både räcker och blir över.
 
 
Foton: Christmas on Pinterest (Huvudsak Trendenser)

Inredningstankar

Allt prat och fixande inför hemresan får mig bara att längta hem ännu mer. Tidigare har hemlängtan varit obefintlig men nu smyger den sig på allt mer för varje dag som går. De bidrar till att jag omedvetet sitter och planerar lite i mitt huvud inför hemkomsten. Min lägenhet har varit uthyrd under tiden jag varit här och kommer behövas inredas på nytt när jag kommer hem igen, förutom en del av mina möbler som fortfarande står kvar. 
 
Jag är sugen på att införskaffa en Sophora blomma, tycker dem är himla fina och skulle passa utmärkt i mitt vardagsrum. Steg ett och nyårslöftet får helt enkelt bli att införskaffa mig gröna fingrar (just nu överlever inte mina blommor mer än en vecka). Jag skulle även vilja ha något som påminner mig om tiden som jag varit här i underbara Kalifornien, alla roliga äventyr och minnen som de bidragit med. Förutom ett par fotografier så skulle denna LA tavla vara klockren.
 
 
 
Foton: Trendenser och Stylizimo

Happy Thanksgiving everyone

Denna helg är jag ledig längre än vanligt, det är Thanksgiving break. Moa och resten av gänget har åkt upp till San Francisco och jag stannar hemma i Santa Barbara för att spara lite på upplevelsen tills min familj kommer hit.
 
Det har märkts att det är Thanksgiving och ledigt idag, stan har varit mycket lugnare inte mycket ute och knappt någon trafik. Dock så är det många som firar tillsammans med familjerna på deras uteplatser och i trädgårdarna. I affären möttes jag av främlingar som kramades och en äldre man som tittade underligt på min matkorg och frågade slutligen "is that your thanksgiving dinner?". Tydligen så är tacos ingen bra ersättning på traditionell thankgivings turkey men eftersom jag är ensam den här helgen så tänker jag passa på att äta tacos hela helgen.

Vi har varit på ZOO

Igår tog vi en dags utflykt till Santa Barbaras zoo. Det ligger inte så långt från downtown så det passade bra som utflykt innan vår kvällslektion. Vi tog en trolley från hamnen och var där efter bara ett par minuter.
 
Santa Barbaras Zoo är inte jätte stort men väldigt mysigt och dem har en massa olika djur. Allt från olika typer av fåglar till stora gorillor, giraffer och elefanter. Jennie var särskilt förtjust i elefanterna medans jag passade på att försöka fota några fina bilder till min portfolio. Det gick sådär att försöka undvika både stängsel, glasrutor och annat, men ett par bilder blev det i alla fall.
 
For English version klick HERE!
 
Foton: Froken Filmberg

Vänta, stopp, stanna...

Det går fort nu. Alldeles för fort. Tiden bara rusar iväg och jag kan inte förstå att jag nu har studerat utomlands.Det känns som om jag nyss kom hit. Har knappt hunnit börja. Inte hunnit allt som jag velat göra. Inte sett allt som jag velat se. Det är nu 22 dagar kvar tills jag har min sista lektion. 27 dagar tills planet lyfter till Hawaii. Julafton är om 33 dagar. År 2013 börjar om 41 dagar. 42 dagar tills jag får träffa min familj igen. Lika många dagar tills jag får uppleva San Francisco för första gången. 56 dagar tills jag sätter mig på ett plan till Sverige och lämnar USA för den här gången och om 57 dagar sätter jag ner fötterna på svensk mark igen. Slutligen 58 dagar kvar tills jag återförenas med min fina lilla lägenhet, mitt hem!
 
... och om 65 dagar kommer jag förmodligen längta tillbaka hit till Kalifornien!

grey, black, and white

Ännu ett drömhem från Alvhem. Saknaden efter min egen lägenhet är stor nu och jag kan erkänna att hemlängtan börjar ta sig. Mest av allt längtar jag efter ett hem som känns som hemma, en egen plats och en skön säng.
 
Gillar mattan i hallen, någon som vet vart den kommer ifrån?
 
 

Vardag i Santa Barbara

Jag har gått och blivit sjuk, igen! Brukar inte vara sjuk och jag hoppas att de blir kortvarigt. ACn, temperaturväxlingar och fuktigheten inomhus tar kol på oss, Moa har/är också sjuk nämligen. Bloggandet ligger lite efter just på grund av det men också på grund av plugg och annat som tar upp min tid. Förra helgen var vi i Las Vegas och besökte även Grand Canyon och Death Valley, de var kul och utsikterna från de båda nationalparkerna var fantastiska.
 
Förutom det har vardagen här i Santa Barbara rullat på med plugg, det börjar närma sig det sista veckorna här på SBCC för mig och de börjar märkas ordentligt. I webb designen arbetar jag med att designa och bygga två stycken hemsidor, en som riktar sig mot en verklig klient och en inom valfritt ämne. I fotokursen märks det också av att det inte är så lång tid kvar och där arbetar jag bland annat på en portfolio som skall in om några veckor, en "best image assignment" och en obligatorisk skoltävling. I Marketing Communication kursen har jag tillsammans med fyra andra svenskar startat upp en blogg där vi skriver om hur det är att studera utomlands, på Santa Barbara City College och vårt äventyr här i Kalifornien. Kika gärna in den HÄR så får vi bra betyg!
Foto: Pinterest
 
Förutom sjukdom och plugg så planerar vi även för fullt inför våra sista veckor och månader i Santa Barbara och USA. Vi har en månad kvar i SB och vill hinna med att uppleva och utforska så mycket som möjligt. På schemat framöver står bland annat amerikans brunch på Brewhouse, Santa Barbara Zoo, biobesök, Ellwood Butterfly Grove, några middagställen och surfing. Den 17 december lämnar vi SB för att bege oss mot LA och slutligen Hawaii, det kommer bli underbart och något jag ser fram emot. En bock i bucketlisten! Gårdagen ägnade vi åt att boka boende och kolla bagagevikter och tro det eller ej men vi skall sova på hostel igen. Bättre lycka denna gången kanske!
 
Glöm inte att besöka vår blogg om paradiset www.glisb.wordpress.com!

Jag kommer hem...

För ett år sedan tog jag ett beslut som jag så länge drömt om. Ett beslut om att studera utomlands. Val av plats var ganska självklart, jag hade kommit fram till två platser som jag mer än gärna ville besöka och valet föll slutligen på Kalifornien. Ett beslut som jag inte har ångrat och som från dag ett varit en enda stort äventyr. Ett lärorikt och minnesskapande äventyr. Vägen hit var lång och en aning krokigt, många gånger var jag osäker på om jag verkligen skulle kunna komma iväg. Men allt löste sig tillslut och här är jag idag. I ett land som jag verkligen trivs i och på en skola och i en kreativ miljö som inspirerar mig varje dag som går. Det har inte varit lätt! Inte att komma hit med allt vad ansökningar, ekonomi och förberedelser heter. Även väl framme i drömmarnas stat så har det inte alltid varit lätt vi har haft stora bekymmer, med bostadsbrist, mycket plugg och anda mindre problem. Men jag ångar mig inte och denna resan har gett mig så otroligt mycket, mer än vad jag skulle kunna beskriva med ord. Veckorna och månader har gått och terminen börjar lida mot sitt slut, men innan dess var det dags att ta tag i ytterligare ett beslut, ett vägskäl och ett måste. Frågan om vad som skall hända här näst. Med alla möjligheter i världen har jag kommit fram till ett beslut om framtiden.
 
Jag har valt kurser i Sverige till våren och kommer hem! Även om jag trivs väldigt bra här borta och en del av mig skulle vilja stanna har jag nya planer på gång, och exakt vad det är återstår att se men först och främst så kommer jag hem. Om allt går som planerat så landar jag på svensk mark i mitten på januari 2013! Men tills dess så skall jag ta vara på var enda minut, uppleva allt som jag vill uppleva, se allt som jag vill se och göra allt som jag vill göra. Det här är mitt äventyr och jag skall var lyckligare än någonsin och komma hem med minnen som skall minnas för alltid! Sverige vi ses om två månader.
 
Foto: Från LA resan för lite mer än en månad sedan, fler bilder kommer!

På minisemester

Tyvärr har inte blogg.se någon bloggapp till android, så uppdatering om helgens äventyr kommer efter helgen. Men en sak är säker vi ska ha väldigt väldigt roligt!

Just nu befinner vi oss på roadtrip någonstans mitt i öknen på väg mot drömmarnas stad, de vuxnas Disney world!

Inga blogginlägg men uppdatering på Twitter www.twitter.com/frokenfilmberg

Jul och nyår i USA

Woohoo, nu är det äntligen officiellt! Vi drar till Hawaii över jul och nyår, bli borta ca 2 veckor. Biljetterna är bokade och vi är enormt taggade. Nu återsår bara valet mellan hostel eller hotell. Jag sagt förut att jag aldrig mer vill bo på hostel, men vi får se hur det blir med det. Det har ju sina fördelar bland annat pris, vilket slår högt som student. Än så länge är inte mycket mer än själva biljetterna bokade (efter tre försök fick vi tillslut rätt namn på biljetterna), men vi hoppas på värme, sol, trevliga människor, bad och surfing såklart. Mer om resan senare helt enkelt!
 
Nu kör jag och Moa natt plugg för att kunna unna oss en rolig långhelg! Inte till Hawaii men någon annanstans.
 

Field trip to Lotusland

Vaknade upp idag mer taggad än någonsin på att surfa. Men tyvärr (de är väll egentligen fel ord) så var vädret alldeles för bra, strålande sol, varmt, klarblå himmel och helt vindstilla. Eftersom vågorna var obefintliga så blev det ingen surfning. Men vi gick ner till stranden ändå, hängde en stund i surfshopen, käkade nybakade(?) chips och hamburgare nere i hamnen innan vi traskade hem för att lägga oss och sola ute på bakgården.
 
Inga bilder från dagen att bjuda på men jag har ju inte berättat om gårdagens field trip ännu, så här kommer det. Vi hamnade efter lite bilåkande på en plats som heter Lotusland. De är en botaniskträdgård med en mycket intressant historia. Där traskade vi runt ett par timmar, fick privatlektioner i trädgårdens historia av vår fotolärare och fotade massor. En intressant, rolig och annorlunda dag!
 
Här är några av de bilderna som jag fotade, förmodligen inte de bästa som jag tog eftersom jag inte hunnit gå igenom alla de 323 bilderna som jag han ta ännu. Imorgon blir det mer fotande och då skall de fotas saker/foton på bokstaven L!
 
Foton: Fröken Filmberg
 
You can read this post in english on my other blog www.glisb.wordpress.com

Full av förväntan

Jag är så förväntansfull att jag nästan spricker! Jag har haft en dröm så himla länge och nu är den påväg att bli sann. Kan inte minnas när jag för första gången tänkte tanken, hur länge jag velat eller hur många gånger som jag drömt om just den här tidpunkten. Hur som, snart så har jag bockat av ytterligare en bock i min bucketlist...
 
Jag skall SURFA! Tidigare har det inte varit säsong här i Santa Barbara, men det har varit möjligt att surfa i andra delar av Kalifornien. Men nu är det äntligen dags för mig och jag hoppas på bra surfväder den tid som vi har kvar här. Vi får se hur det går, det skall ju inte vara de lättaste men jag lovar att jag skall ha tålamod och det kommer bli väldigt kul.
 
Det här är jag imorgon och efter det skall jag berätta om dagens field trip!
 
 Foto: Morgan Maassen
 
Fotona är tagna av Morgan Maassen, en lokal fotograf, vars bilder inspirerar mig både till att surfa men också till att fortsätta fotografera. Det finns så många otroligt duktiga fotografer där ute och jag hoppas att jag efter den här terminen i alla fall är ett steg närmre att fota bilder som dessa. Mycket har jag lärt men mer finns kvar!

Efterlängtade fredag

Idag är det fredag och som jag längtat till denna dag. Veckan som gått har varit intensiv och en aning tung! Mycket plugg, frustration, tunga beslut samt stressiga och kluriga inlämningar men det tillsammans med en massa roligt halloweenfirande.
 
Men nu är det dags för en ny helg och lite ledig tid att rensa tankar på och ladda om inför nästa vecka. Jag och Moa hade en lugn morgon/förmiddag idag med sovmorgon och småfix. Dagen fortsatte sedan med promenad ner mot downtown, där vi istället för att shoppa, hamnade på Sandbar för intag av godmat och några glas vin. Stället där man får in två glas vin varje gång man beställer ett! Vi firade fredag och pratade gamla minnen och framtid innan vi traskade hem i mörkret igen (de blir mörkt jätte tidigt här).
 
Nu laddar jag för morgondagen som bjuder på studiebesök med okänd destination. Kameran ska med och det ska bli både spännande och roligt!
 
Foto: Fröken Filmberg

SBCC student

De senaste veckorna har jag haft en del större midterms att avverka vilket betyder att jag studerat på Santa Barbara City College, SBCC,  i mer än 8 veckor. De känns länge men har gått fortare än vad jag någonsin kunnat ana. En massa plugg i veckorna och helger som ibland innebär mycket plugg men för det mesta försök att uppleva så mycket som möjligt. I fina Santa Barbara, Kalifornien och alla andra spännande ställen härikring.
 
Nu i helgen bilr vi hemma i Santa Barbara men redan nästa helg har vi planer på att åka iväg på äventyr igen. Vart vi hamnar återstår att se!
 
Foto: Pinterest
 

My new addiction

Jag har blivit kär! Hittat ett helt nytt beroende som passar mig perfekt nämligen Pinterest. Förstår inte varför jag inte upptäckt detta tidigare, det är som gjort för mig. Har varit medveten om att de existerat och även kollat en hel del där för inspiration tidigare, men de har inte förrän nu slagit mig att även jag kanske borde skapa mig ett konto. Normalt spar jag ner allt jag gillar på datorn och har flera inspirationsalbum med flera tusenbilder i. Från och med någon vecka tillbaka finns jag nu på Pinterest och kan pinna allt som jag gillar istället. Helt fantastiskt!
 
Nyfiken? Ta en titt här.
Nu skall jag fortsätta pinna lite och försöka hitta lite mer inspiration till kommande fotouppgifter (yes, jag lämna in 2st idag kl 5pm och nu har jag redan fått nya) innan det är dags att sova och ladda om för fredag.
 
 
Foto: Fröken Filmberg

RSS 2.0