Ingen tid för att sova

Lite mindre än 3 timmar tills väckarklockan ringer... ROADTRIP!! En välförtjänt helg med långledigt och förhoppningsvis en massa roliga äventyr. Vi byter Kalifornien mot Nevada, hus mot hotell, plugg mot poolparty(förhoppningsvis), stress mot skratt, diet coke mot drinkar, läxor mot äventyr, billig mat mot restaurang och nattplugg mot nattliv. Vi skall till Las Vegas!
 
Foto: Lånat HÄR

Vi drar till Las Vegas

I helgen väntar nya äventyr vilket innebär att det blir lite extra mycket plugg nu innan helgen. Jag trodde nästan att jag var klar med allt efter den långa pluggnatten igår, men idag överraskades jag med fyra stycken nya uppgifter med kort deadline. Hemskt kan man tycka men jag är faktiskt överraskande positiv och kunde tidigare idag knappt vänta tills jag fick sätta igång med den första uppgiften.
 
Kursen Webb Design blev först på tur och uppgiften innebär att göra en design i Photoshop till en hemsida om valfritt ämne. (yes vi har äntligen övergått från teori till praktiskt arbete) Uppgiften har tagit tid, varit knepigt och jag är långt ifrån klar men jag kan meddela att jag 7 timmar senare fortfarande tycker att de är lika roligt och är inte ett dugg sugen på att gå och lägga mig. Jag älskar den kreativa miljön som jag blivit introducerad till här i Kalifornien och ämnena som jag valt är definitivt något jag vill fortsätta utvecklas inom när jag kommer hem. Med det sagt så tackar jag nog för mig för idag(natt) och går och diskar.
 
Foto: Fröken Filmberg

Study time

Det är långa pluggdagar här i Santa Barbara, kl är nästan 3 AM (dvs natt) och jag och Moa sitter fortfarande och pluggar. Dagarna brukar sluta straxt efter midnatt eller ett par timmar in på natten, för det finns en hel del att hinna med...
 
Gårdagen ängnade jag åt att läsa ett par hundra sidor i boken som vi har i Marketing Communication. Dagen idag tog vid där gårdagen slutade och fortsatte sedan i färdigställandet av veckans uppgift som handlade om att analysera hur ett företag användt sig av "celebirty endorsment" i sin marknadsföring. Därefter var det dags för föreläsning, mellan 6 och 9 PM och sedan hem för att fortsätta med veckans to-do-list. Han även där emellan med att jobba lite på min deadline i Psycical Health (yes, jag har deadline i antalet tränade timmar... hur bra är inte det?!). Nu har jag precis avslutat ett Technical Quiz i fotograferingskursen och funderar på om det var nog för idag.
 
Ungefär så ser vardagen ut här borta ( i alla fall tisdagarna)!
 
Bild: Lånad HÄR men modifierad en aning

Lines and contrasts

Har fotograferat i timmar idag. Tagit över 100bilder med manuella inställningar. Legat på backen för att komma åt udda vinklar. Badat till knäna för att få med vågorna. Gått på upptäcksfärd. Experementerat med kamerans inställningar och ljus, allt för att lyckas få några bra bilder till inlämningen som jag hade nu ikväll. Nedan följer ett litet smakprov på vad jag fotat.
 
Foto: Fröken Filmberg (Canon 550D)

Plugg pause

Ibland finns det så mycket andra saker som är så mycket roligare än att plugga, typ som att kika på en massa fina inredningsbilder, mäklarsidor och inspirationsalbum. Denna gången fastnade jag för en lägenhet som är tillsalu hos Alvhem Mäkleri (älskar deras lägenheter). En fin liten etta med sovalkov, snygg tavelvägg, fina detaljer och mycket vitt blev dagens favorit.
 
Någon som delar mitt inredninsgintresse och vill se fler bilder så finns dem att kika på HÄR!
 
Foto: Alvhem Mäkleri

Kontraster

Letar inspiration för fullt för de kommande fotouppgifterna. Först ut denna helg är en fotouppgift om olika design element, ska väll inte bli allt för svårt men de kluriga är att bestämma sig för vad som skall fotas och hur. Samt vilka design element jag skall välja, är lite inne på att ta kontraster som en utav dem.
 
Foto: Lånade bilder här, här och här.

Photography lesson

Idag har jag endast haft en lektion, i fotografering, visserligen varar den i 5timmar så de har varit rätt mycket att göra ändå. Jag har inte berättat så mycket om fotograferingskursen tidigare, detta beror inte alls på att de inte finns något att berätta utan snarare tvärt om. De finns helt enkelt inte tid för allt jag skulle vilja skriva om och dela med mig av. Fotograferingslektionerna har högt tempo, och jag utan direkta erfarenheter inom fotografering, har insett att de kommer vara lite kämpigt och krävas både mycket tid, engagemang och tålamod. Men jag ser det som en utmaning och är mer än beredd att anta den. För det är så himla kul! Läraren är toppen och miljön är kreativ och väldigt lärorik, känner mig som en ny människa varje torsdagskväll kl 10pm när jag lämnar lektionssalen för att vandra hem i mörkret. Ofta väldigt glad, förväntansfull och kan knappt vänta tills jag får berätta för någon om allt jag fått chans att lära mig. Härlig känsla och otroligt motiverande!
 
Inte alls nå vidare bra bilder men en fin blomma som fastnade på bild under lektionen medans jag testade lite olika inställningar... Får se när jag vågar visa någon av de bilderna jag tar till de olika fotouppgifterna, snart kanske!
 
Lektionssalen vi har är betydligt bättre än vad jag hade kunnat föreställa mig innan jag kom hit. Där finns både datorer till alla (MAC såklart) samt flera stycken fotograferingsstudios, en massa fototillbehör och material som man fritt får låna. Förutom fotograferingsstudios så har vi även ett fantastiskt fint campus att fota på, alla möjligheter i världen att lära mig massor helt enkelt. Lokalen i sig är också väldigt inspirerande, runt om på väggarna hänger olika portfolios som jag kan tänka mig att tidigare studenter gjort och även en massa inspirerande, fina och intressanta fotografier. Men bäst av allt är nog läraren som vi har, hon är fotograf med många års erfarenhet både som fotograf och lärare. Inspirerande, rolig, otroligt duktig och väldigt hjälpsam.
 
I helgen har jag två olika fotograferingsuppgifter som jag skall göra, det är mer än vad vi haft tidigare så jag antar att jag kommer ha fullt upp under dagens ljusa timmar. Spännande, lite jobbigt men framförallt väldigt kul!

Förkyld i paradiset

Jag har blivit förkyld! Inte beroende på att de är kallt ute utan beroende på att de är kallt inne. ACn används frekvent i det här landet och kontrasterna mellan innom- och utomhustemperaturerna är stora.
 
Det har varit en lugn dag idag med sovmorgon, plugg och föreläsning. Han även med att besöka en restaurang på piren nedanför skolan emellan plugget. De hade bra mat och utsikt över alla båtarna. Restaurangen hamnar på "att göra listan" tills när familjen kommer på besök! På tal om besök så anlände finbesök till oss förra veckan och han vet precis hur man skall få två svenska tjejer i USA på bästa humör, lösningen är att ta med sig en stor påse smågodis. Guldstjärna till honom och underbart gott!
 
 
Foto: Fröken Filmberg
 

Roadtrip

Sitter i bilen på highway med 6filer på väg mot LA, Hollywood och nya äventyr. 36 grader varmt, långhelg och fantastiskt sällskap. Time of my life!

På återsende

Händelserik helg

Underbar och minnesvärd helg. Har gjort en massa kul och helgen har varit en av de bättre här i USA. San Diego var en fin stad med mycket att titta på. Helgen har erbjudit allt från god mat, fest, utgång, skratt, premiärfotbollsmatch, vinst, tailgatefest, shopping i San Diegos största shopping mall, mat på Cheescake factory, svarta änkor, IKEA, campushäng, "swedish meatballs with lingonberries" och plugg.

Kommer en lite längre uppdatering så småningom! Men nu skall jag plugga, har några hundra sidor att gå igenom innan lektionen kl 18 ikväll.

Annorlunda tågresa

Jag har ju redan tidigare berättat att åka tåg här inte riktigt är som i Sverige. Utsikten är något helt annat än den mellan stockholm och västerås eller ja egentligen mellan de flesta städer. Här är det havsutsikt både om man åker norr och söder, fantastikst vackert speciellt i solupp- eller nedgång.

Sitter, som ni kasnke förstår, på tåget just nu påväg hem från San Diego. Hade tur som kom med, tåget åkte nämligen från början förbi stationen för att sedan backa tillbaka. Många undrande pasagerare och en annorlunda syn när föraren hoppar ut och springer längs rälset för att köra tåget från andra änden tillbaka till stationen.

Konduktören berättar sedan i högtalarna att amtrak äntligen tagit steget in i 2012 och att man nu kan köpa biljetter online och via smartphone (2012 sa du? Haha coolt ;) ). Kanke är år 2013 steg att de fixar tavlor på perongerna så att man ser vart tåget skall gå.

Har hitills varit en bra tågresa men jag undrar lite vad som döljer sig på nedervåningen, tåget kryllar av poliser och nedervåningen är avstängd. Jag sa väll att de är spännande att åka tåg i USA!

Grandparents day

I söndags var de "Grandparents day" här i USA. Passade på att tänka lite extra på min fina farmor och mormor med tillhörande sambosar. Puss och kram till er!
 
Ps. Ni kanske skall hålla lite extra utkik i brevlådan framöver

På väg mot nya äventyr

Livet är bra underbart ibland! Sitter på tåget på väg mot någon som betyder lite extra för mig, har havet utanför fönstret, fantastiks utsikt, solen skiner i ansiktet, långhelg och bra Spotify-musik i lurarna. Jag är nöjd, lycklig och otroligt tacksam!
 
 Foto: Fröken Filmberg
 
Uppe med tuppen imorse för att hinna med bussen ner till downtown och sedan tåget mot en ny stad. Träffat massa med vänliga människor på vägen. Inhandlat frukost i restaurangvagnen, hade tur de tog kort på tåget även i detta annars väldigt kontantkära land. Dock vet jag inte om jag kan påstå att de hade så mycket frukost mest en massa sjuk söta flingor, kalla hamburgare i påse även en korv med bröd kunde man få från kyldisken, godis och chipspåsar. 

PASSION!

Idag är de onsdag, vilket innebär att jag har haft lektioner i både Web Design och Digital Imaging. Två roliga och intressanta kurser med väldigt bra lärare. Ser fram emot att lära mig en massa nya saker och tycker faktiskt att jag redan hittills lärt mig en hel del, även om vi inte hunnit haft så många lektionstimmar ännu. Under Web Designen idag fick vi se en del verkliga exempel på existerande hemsidor som inte är bra, och då menar jag verkligen INTE bra. Finns sjukt mycket fula och riktigt dåliga sidor där syftet inte alls framgår. Lektionen bjöd i och med detta på en hel del skratt och humor.
 
Syftet med att visa oss alla dessa hemsidor var för att introducera oss till nästa veckas start på ett grupparbete. Vi skall tre och tre arbeta med att göra om en av de mindre bra (mindre bra, hmm) hemsidorna till något som är snyggt, tilltalande, lättnavigerat och där syftet med sidan framgår tydligt. Hur kul skall inte detta bli?! Ser fram emot det redan! Blir som ett riktigt webb designsprojekt där man har en kund att jobba emot, även om vi inte kommer ha så mycket kontakt med själva kunden i sig så kommer de bli otroligt kul och lärorikt.
 

Labor day

Vi har haft en toppen helg! Fotboll och college husfest i fredags. I lördags blev de utgång downtown och igår blev de brunch och shopping. Vi har med stor sannolikhet infört en ny tradition då brunchen var toppen, ny söndagsrutin helt enkelt. Vi åt god mat och bartendern bjöd på drinkar, underbara söndag. Lärde oss även ett nytt uttryck; Breakfast shots!
 
Idag är de Labor day här i USA vilket innebär att man är ledig, jag märker ingen större skillnad eftersom jag inte har några föreläsningar på måndagar . Men trotts att man är ledig sitter både jag och Moa framför datorn och pluggar nu, har lite inlämningar som skall vara klara idag och under veckan så tänkte passa på att få dem klart innan föreläsningarna drar igång igen!
 

Vitt, vitt och mera vitt

Saknar inredningstidningarna som brukar dimpa ner i min brevlådan hemma i Sverige eller de som jag noga väljer ut i butiken när jag haft en dålig dag. Som tur är finns det mycket att hitta på internet. Även om jag på någotvis föredarar en tidning att blädra i någon gång ibland, med fina bilder, snygg design och inspirerande artiklar.
 
Denna lägenhet hittade jag nyss när jag satt och letade lite inspiration till en skoluppgift. En studio som gjorts om till en fin liten lägenhet.
 

Foto: Sköna Hem

En amerikansk fredagskväll!

Fredag med säsongs premiärmatch för SBCC fotbollsskollag Vaqueros, natchos med salsa, Coca Cola, cheerleaders, kvällsmat på stranden vid palmerna, getingstick, solnedgång, drinkar, college husfest, massor med folk, röda muggar, trevliga människor, beer pong, poliser, nattprommenad under fullmånen... en mycket bra fredagskväll på Amerikansktsätt!
 

Foto: Fröken Filmberg

Planer för kvällen!

"Its Gameday!  Get together with your friends to "Kick off" your weekend with a BBQ for the home opener of the 2012 Football season.  7pm tonight at La Playa Stadium!  BBQ starts at 5pm. Full BBQ restaurant and live DJ"
 

Foto: SBCC

RSS 2.0