Sista oktober i USA

Idag är det halloween! Dagen alla pratat om i veckor ja kanske till och med månader. Det skall bli spännande och jag och Moa har en massa att se fram emot. Vi har lektion i webb design  kl 1 till 3, innan dess tänkte vi försöka hinna till affären och köpa pumpor m.m. Sedan har i alla fall jag en hel del plugg, två fotouppgifter och en essay som skall in imorgon och sen några uppgifter som har deadline på fredag. Mot kvällen/eftermiddagen kör vi återandvänning av tingelingkostymen som inte riktigt hann användast klart i lördags och sedan tänkte vi sitta och vänta här hemma på alla "barn" som kommer gå trick or treat. Lät som att hon vi bor hos skulle köpa ett helt badkar med godis, så de lär bli spännande! Därefter beger vi oss nog ner downtown för att kolla in vad resterande Santa Barbara har för sig.
 
Nu frukost med rostade smörgåsar, philadelphiaost och jordgubbar från gårdagens farmers market!
 
Foto: Halloween inspiration från Pinterest
 
 

November

Snart slår klockan 12 här och då är det sista oktober och i och med det nästan november. November? de är helt sjukt vad tiden går fort och de känns verkligen inte som om vi är på väg in i november redan. Med klarblåhimmel och sol är det svårt att föreställa sig hur ni där hemma i Sverige måste skrapa rutorna på bilen, byta till vinterdäck och ser snöflingor utanför fönstret.
 
Vi har haft det väldigt varmt här men vädret börjar pendla lite. Största delen av tiden består av stor sol och klarblå himmel och vissa av dagarna är riktigt varma, men de börjar även här bli lite kallare. Solen får vi nog behålla och snön slipper vi nog, men luften kan emellanåt kännas lite kall och skinnjackan börjar bli mer ett måste på kvällen än en valmöjlighet. Dock tänkte jag behålla shortsen på någon/några månader till och det hoppas jag är möjligt, men skall bli spännande att se hur mycket kallare det kommer att bli här i Kalifornien. För att vara förbered köpte jag två tubhalsdukar för fem dollar styck här i veckan. Så med tubhalsduk och skinnjacka är jag nu rustad för allt den Kaliforniska vintern har att erbjuda!
 
PS. Imorgon är det HALLOWEEN, som vi sett fram emot det!
 
Foto: Fröken Filmberg

Ängel check, tingeling check...

Nu i veckan är det Halloween men redan nu i helgen har det firats för fullt här i USA. Som jag berättat tidigare började folk redan att pynta sina trädgårdar i början på oktober och sedan dess har det bara blivit större och mer. Tillfälliga halloweenbutiker har öppnat, de säljs halloween godis i mängder, många matvaror byter namn och utseende till något halloween anpassat och man ser halloweenpynt lite överallt både i affärer, på skolan, uteställen, restauranger och utomhus.
 
Vi har hört att Halloween är stort här och de är det verkligen. Firandet började redan i torsdags när man kunde se utklädda människor lite överallt, för att sedan se ännu fler i fredags och antalet utklädda slog sedan alla record i lördags. Vi spenderade både torsdagen och fredagen downtown och de var ytterstspännande att se alla utklädda människor såväl besökare på klubbar, människor på gatorna som bartenders och personal. Lördagen fortsatte sedan med utklädnad nummer två, tingeling, i Isla Vista. Som är ett område straxt utanför Santa Barbara där det bara bor college och universitetsstudenter. Halloweenfesterna i IV är kända och vi har hört historier om dem redan innan vi han lämna Sverige. De var fest i vart ända hus och på gatorna vistades flera tusen utklädda människor. Efter att vi checkat av IV och huvudgatan/partygatan DP drog vi oss tillbaka in downtown där kvällen fortsatte med nattmat och oändligt köande.
 
Nu ser vi fram emot den riktiga Halloweendagen som förmodligen kommer slå allt jag någonsin sett i halloweenväg och såklart ser vi fram emot trick or treat!
 
 

Söndagsinspiration

Söndagar brukar innebära pluggdag, lika så idag. En massa deadlines närmar sig och to-do-listan är lång. Redan skickat in några fotouppgifter och håller nu på att skriva en uppsats om en känd fotograf, Imogen Cunningham. Efter det återstår uppgifter i webb design, kapitelläsning och ett midterm i Photoshop. Kvällen lär bli lång med andra ord.
 
Varvar plugget med att leta lite inspiration, både för att de är kul men också för att de behövs inför kommande läxor och projekt. Idag blev det svartvitt, människor och närbilder.
 
Foto: är lånade och finns att hitta HÄR

Twitter-Fredag

Här går det undan! Dagarna flyger förbi och jag ligger efter med bloggandet. Senaste veckan har inneburit mycket plugg och skoluppgifter så som att göra tidningsomslag, slica webbsida, prov och skriva press release har avlöst varandra. Men trotts högt tempo har det varit kul och helgen har spenderats nere i San Diego med besök på Hard Rock Café, regn, hundpromenader, utgång, 2 dollarsdrinkar, plugg, tillverkning av ståltrådsblommor och snabbmat. En bra helg och en liten känsla av höstmys infann sig när det för första gången (på de nästan tre månaderna som jag varit här) regnat i mer än fem minuter.
 
I brist på bloggande (och bilder från helgen) kommer här ett twitter-feed från fredagen. (tips de läses nedifrån och upp)
 

Fredag, Lördag & Söndag

Andra helgen i rad som vi befann oss hemma i fina Santa Barbara. Fredagen bjöd på amerikansk fotboll, drinkar på stan, photo booth och en massa skratt. Lördagen fortsatte med gymmet, plugg, hemlagat och sedan filmkväll med tappra försök till att härma street dansstegen i filmen. Lördag blev till söndag med sol, nybakade bagels, bikinihäng, 30grader värme och slutligen tjejsnack och middag på favoritstället nere i downtown. Där ett glas vin blev till två enligt servitrisen, men inte gjorde det oss något!

 

Foto: Fröken Filmberg

Las Vegas, vi saknar dig!

Minnen för livet och historier som kan berättas om och om igen. Nattliv som aldrig tar slut och en stad som aldrig slutar att förvåna, överraska och inponera... Las Vegas vi saknar dig!
 
Men snart är vi tillbaka igen. Förhoppningsvis fortare än vi tror...
 

Behind the scenes

Igår var jag påväg till banken för att fixa lite nya pengar men upptäckte efter en lång bussfärd att de hade stängt pga av Columbus day som man firar här i USA. Hamnade i stället på en liten affär med mängder med kalasprylar och pynt. De hela resulterade i en stor påse grejer och en knippe heliumballonger som användes som rekvisita till veckans fotouppgift. Busstur med massa heliumballonger - Check!
 
Eftermiddagen spenderas i parken med kameran och min alldeles egna modell och sambo Moa. Resultatet av vad vi/jag pysslat med hoppas jag att jag kan visa senare i veckan. Inläming nu på torsdag, men det finns ännu många bilder kvar att fota. Här kommer lite "behind the scenes" bilder...
 

Brandon Wong Photography

Brand Wong Photography är en av mina nya favorit fotografer. Brandon Wong och Katrina Santos är två bröllopsfotografer som tillsammans fotar fantastiska bilder under namnet Brandon Wong. Jag gillar de fina miljöerna och hur de fångar verkliga ögonblick på ett annorlunda sett. Dessa är några av de bilderna som jag gillar mest, men de var svårt att plocka ut några få, då alla på något sätt hör i hop och är minst lika fina.
 
Denna vecka får de vara inspiration till min foto essay, som är veckans fotograferingsuppgift. Ännu är idéerna få men jag hoppas att jag snart är igång och fotar.
 
Fler fina bilder från Brandon Wong finns att kika på HÄR!
 

Beer Pongens hemland

Vi befinner oss i Beer Pongens hemland. Ett land där pingisbollarna har sin rätta plats bredvid ölen i mataffären. Ett land där du kan spela Beer Pong ute på krogen och till och med få ölkannor från baren för att fylla glasen med. Ett land där ena laget har blå plast muggar och de andra röda. Ett land där polisen inte bara klagar på ljudnivån utan mer på de Beer Pong regler som det spelas efter.
 
I går var det Beer Pong kväll på tjejernas inflyttningsfest. Jag och Moa var ett dreamteam och vann fyra av fyra möjliga matcher. Slog ut alla på festen och satte fler bollar än någonsin. Hejarklack hade vi också!
 
Foto: Fröken Filmberg

Las Vegas ett minne för livet

I fredags var vi uppe tidigare än vanligt för att sätta oss i hyrbilen och åka mot ett nytt äventyr. De blev en galen och otroligt rolig helg full av minnen som vi kommer bära med oss för alltid. Vi var i Las Vegas och de är precis så speciellt  och galet som alla som varit där säger. Vi lämnade Santa Barbara med förväntningar som vi aldrig trodde skulle kunna nås, men vi hade fel! Las Vegas bjöd på mer än vad vi någonsin kunnat drömma om och kommer vara obeskrivligt för alla som inte var där.
 
Men jag gör ett försök ändå och nämner lite av det som vi haft för oss. Som sagt allt började i fredags tidigt på morgonen med en bilfärd genom öken, ödemark och berg för att slutligen nå Las Vegas och hotell Flamingo. Hamnade på våning 22 med utsikt över pooler och poolparty. Dagen fortsatte med mat på Hard Rock Café, upptäcktsfärd runt kolossala hotellkomplex, vackra byggnader, eiffeltorn, shoppingmalls, folksamlingar och Bellagios imponerande water play. Las Vegas kan liknas vid ett Disney World för vuxna med allt som finns att se, barer i stånd på gatorna, utklädda människor och casinogolv som aldrig tar slut. Kvällen fortsatte sedan med en anordnad pub crawl med beer pong, flip cup och ett antal besök på olika klubbar. För två av oss slutade kvällen/morgonen lite senare än vanligt och bjöd på äventyr som inte går att beskrivas med ord och avslutades sedan med en gratis limotur (i typ världens längsta limo) tillbaka till en klubb för att leta efter borttappad telefon och sedan  mot vårt hotell för att upptäcka att nattpizzan blivit till frukostdonut.
 
Lördagen började med fem trötta vänner som på väg ner till poolpartyt delade historier om den mest udda, minnesvära, galna och roligaste kvällen på länge. Las Vegas bjöd på varmt väder, klarblå himmel och stor sol. Vilket resulterade i att vi blev kvar vid poolpartyt mycket lääänge och fick känslan av semester och ett liv i paradiset. Våran udda kombination av vänner bestående av fyra blona tjejer och en kille resulterade i en hel del nyfikenhet från omgivningen. Vi hamnade på ett spaområde med jacuzzi, tillhörande Hilton, tillsammans med ett bachelorgäng och efter det fortsatte även denna kvällen i oväntad riktning. Casino, middag på Hofbräuhaus som bjöd på oktoberfest, ölsejdlar, smisk, hög ljudnivå och konstiga maträtter. Sedan limousinturer och en club med fantastisk utsikt över hela Las Vegas från toaletten, mera casinon och slutligen en välförtjänts nattsömn.
 
Söndagen började med en favorit i repris, poolparty, sedan hemfärd. Efter solnedgång över bergen och lite felkörning genom LA var vi slutligen hemma i Santa Barbara igen. Men med en längtan om att snart få komma tillbaka. Las Vegas överträffade alla förväntningarna och minnena är många. Jag hoppas jag får chans att åka tillbaka någon gång snart och uppleva allt detta igen!
 
 
Foton: Fröken Filmberg

Oktober

Första oktober innebär här i USA att människor har börjat pynta sina trädgårdar inför Halloween, lite tidigt kan man tycka eftersom det är en månad tills det är dags men jag har hört att de kommer bli galet. Hittills har jag sett både pumpagubbar, skelett, gravstenar och en massa annat konstigt. De kommer bli spännande att se utvecklingen framöver!
 
Oktober innebär även att jag har bott i USA i nästan precis två månader, de är galet vad tiden gått fort. Vi har studerat i lite mer än en månad (5 veckor) och nu har vi endast två månader och 13 dagar kvar i skolan. Känns jätte konstigt och jag känner mig inte alls redo för att åka hem redan (jag skall ju stanna till januari, jag vet, men de går för fort och känns som om vi kommer vara där imorgon). Jag är otroligt glad för att jag tog chansen att åka hit, som jag sagt tidigare så trivs jag otroligt bra och lär mig massor varje dag.
 

Mexikaner i trädgården

Helgen är över och vi har återgått till plugget igen. Men de bästa med att plugga i Kalifornien är att man kan göra det utomhus på gräset, under gassande sol och 30grader värme. Det är precis vad vi gör idag!
 
Idag blev vi dock överraskade av ett gäng Mexikaner som helt plötsligt hittat in på innergården. Där ligger vi i bikini och ser mer än förvånade ut. De började rensa rabatterna, flytta på grejer, kratta etc. Hade inte en aning om att vi hade trädgårdsmästare, att döma från gräsmattans grönhet så talar det inte för det heller (grön jag menar gråbrun). Hur som just nu har vi trädgården full med Mexikaner, känner mig som en lyxhustru mitt i allt detta.
 
Här i Kalifornien är inte någon dag lik den andra! Kulturen och omgivningen förvånar oss ständigt, skapar minnen och skratt.

RSS 2.0