Första advent

Idag är det första advent. I vanlig ordning skulle jag kanske städat lite hemma, hängt upp en julstjärna i köksfönstret, ställt fram ljusstaken, pysslat med en adventsljustake och kanske till och med bakat ett par pepparkakor eller julgodis. Efter det väntat på snön och att julstämmningen skall infinna sig.
 
Nu i år befinner jag mig i Kalifornien och livet ser helt annorlunda ut. Många har börjat pynta sina trädgårdar och julbelysning i stan och julskyltningen har varit igång sen någon vecka tillbaka nu. I fredags tittade vi även på Santa Barbaras årliga julparad (som fyllde 60år i år), för att få ännu mer julstämning. Men de känns lite konstigt att de är varmt och att det inte blir någon snö till jul i år. Landet där de tar julstämmningen och julpyntadet på största allvar missar den viktigaste detaljen!
 
Idag har vi haft en myssöndag med start på Brewhouse med både brunch och botomless mimosa. Därefter shopping och restaurangbesök på stan och slutligen hem för att äta svenska pepparkakor och titta på julkalendern. Vi hittade svenska pepparkakor på samma ställe som daimen och ballerinakakorna igår men tyvärr har vi inte kunnat få tag på någon glögg eller julmust.
 
Foton: Pinterest

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0